Paella ris BOMBA RIS / Risotto ris

ny

(9 varer)


34,00 kr

excl moms 27,20 kr

De ægte paella ris.

Certificerede ris fra Valencia - som er det sted i Spanien, hvor Paella ideen startede for mange år siden. Risene er bare bedre, fordi de er i stand til at optage mere smag og væske end andre gode ris - og dermed i sidste ende, tilbyder mere smag.

Du kan bruge dem til alle andre gode retter, men har du endnu ikke prøvet kræfter med paella, så har du noget tilgode.

Paella ris, BOMBA ris, VALENCIA ris, risotto ris,  kært barn har flere navne.

Vores ris er kortkornede som de skal være. Er i stand til at optage MEGET væske og dermed smag. Når de er "nok" vil du nyde en fed og smagsfuld ris, der stadig har noget at tygge på. Almondeli.dk anbefaler også denne ris til risotto, hvor du kan trylle videre med gorgonzola, parmesan og andre gode oste i selskab med friske krydderurter som basilikum, persille etc. 

 Ingredienser 6 personer:

  • 500 gram Almondeli.dk paella ris.
  • 1 L varm vand med 3 bouillon tern
  • 2 dl. hvidvin
  • 2-3 rødløg
  • ca 600 gram godt kød
  • 1 chorizo pølse. ca 200 gram
  • 1 kyllingebryst.
  • 2 løg i tern.
  • 4 fed hvidløg.
  • 4 hele friske tomater. (pynt)
  • 1 glas grillet peber i strimer
  • 1 glas oliven uden sten
  • 1 – 2 spsk røget paprika.
  • ½ tsk. knivspids safran.
  • 1 citron.

Fremgangsmåde:

Løg og hvidløgs fedene pilles og skæres ligeledes i tern. Tomaterne skæres i mindre dele. 

Kom olie i panden ved middel varme. Tilsæt chorizopølserne, som steges sprød i ca. 1 – 2 minutter. Tag pølsen op. Steg derefter kyllingestykkerne sprøde,som også tages op af panden. Det andet kød svitses ligeledes og tages fra.  Opvarm mere olie i panden og tilsæt løg, hvidløg og pebersnack, som sauteres let til de bliver bløde. Tilsæt risene, som får lov at suge noget af olien til sig. Når risene er lidt glasklare hældes hvidvin og paprika i. Lad det småsimre i ca. 5 minutter ved svag varme, hvorefter tomaterne tilsættes. Hæld nu fonden og den opløste safran ved. Dæmp varmen og lad retten småsimre i 10 – 15 minutter, hvor der ikke røres i panden. Læg derefter grillet peber, løgbåde, oliven  og kødet ovenpå risene. Læg et låg på og lad det hele simre i ca. 5 minutter .

Server paellaen sammen med citronskiver og godt humør.

Gerne i Almondeli keramikskåle (ha ha)