Safran 0,5 gram

ny

ikke på lager


40,00 kr

excl moms 32,00 kr

Safran 0,5 gram

Safran er også synonym med Paella - og Spanien

Safran 0,5 gram

Safran
Safran er verdens dyreste krydderi. Til 1 kg safran bruges der 75.000-100.000 blomster, der håndplukkes. Safran er mørkerødt og først ved brug bliver farven gul.

Krydderiet fremstilles af støvdragerne fra safrankrokusplanten, der hovedsageligt dyrkes i Iran, Indien og Spanien.
For at få mest smag ud af safran kan du opløse nogle safrantråde i vand, og hele opløsningen bruges i retten.

Alternativt kan du riste trådene på en pande i nogle få minutter. Det er vigtigt at de ikke brænder, så rist dem over svag varme.
Trådene knuses til pulver inden de tilsættes retten

Spansk

Paella

Spanske paellaer kan varieres i det uendelige. Retten kan være baseret på fisk eller lyst kød eller evt. begge dele. Det kan være kanin, kylling, snegle, muslinger, blæksprutter og rejer eller fisk som kulmule, havtaske eller aborre. Det er altid grønsager i retten, som kan være tomat, peberfrugter, ærter eller forskellige slags bønner f.eks. hestebønner eller haricot vertes. Den karakteristiske smag kommer fra safran - fedtede kokke bruger gurkemeje, der mest af alt farver, og det er ikke nok! Man bruger rund ris som risottoris og koger retten i god hønsebouillon. Safranen males eller stødes til pulver i en morter med salt og trækker i kold vand eller hvidvin 10-15 min. og tilsættes til sidst, så smagen ikke damper af. Citron i både er et godt tilbehør til paella, da det fremhæver smagen og gør den frisk

Safran

Brug

Safran er blomsteragtig, delikat, sød og varm. De rødorange tråde giver maden en yndig smag og gør samtidig retten gylden og appetitlig at sætte gaflen i. Prisen er pebret, men heldigvis skal der sjældent mere end en knivspids safran til en ret. Bruger du mere, bliver safran hurtigt dominerende sød. Fisk, skaldyr og ris går hånd i hånd med safran i spanskpaella. Italiensk risotto milanese og den franske fiskesuppe bouillabaissekan heller ikke undvære safran. Brug også safran i desserter, brød og kager, hvor krydderiets sødme kommer til sin ret.

 

Tip

Hæld kogende vand over safrantrådene, og lad dem trække i fem minutter, inden de kommer i maden. Det giver den bedste smag. Brug evt. også vandet, som safrantrådene har trukket i, til at give farve og smag i maden.