Vineddike
Eddike og vineddike er blandt de mest anvendte krydderier i vores mad.
Til trods derfor, er der mange som ikke gør sig tanker om hvad eddike eller vineddike er eller hvor det kommer fra. Men når man finder ud af hvor simpelt det er at frembringe sin helt egen smagsnuance, så kan det blive en hel sport.
Vineddike kan bruges i et utal af retter, som en liflig drik, eller eksempelvis hvis man selv vil lave ketchup, sennep, chutney, relish og pickles og selvfølgelig dressinger.
Eddike fremkommer ved at alkohol, med bakteriers hjælp, omsættes til eddikesyre. Bakterierne som forestår forvandlingen er eddikesyrebakterier. Processen giver eddikesyrebakterierne deres eksistensgrundlag, nemlig overskud af energi, som indgår ved bakteriernes vækst og formering.
Der findes et utal af spændende vineddiker og du kan som udgangspunkt benævne dem alle som SMAGSFORSTÆRKERE.
Jeg anvender selv vineddike i alt fra saucer, supper, dressinger og marinader til frugtsalat og kager.
Kast dig ud i denne spændende verden – det er til at betale og du når meget langt med hver flaske…
God fornøjelse